top of page

Kwaliteit in een installatie, onderhoud en herstelling van verwarming

 
 

Kwaliteit in een installatie, onderhoud en herstelling van verwarming

SPECIALIST IN CV OP GAS EN MAZOUT

Voor welk type verwarming u ook een specialist zoekt: Muermans kan u helpen bij het onderhoud, een herstelling of plaatsing van verwarming in Limburg. Zo kunt u rekenen op onze expertise voor verwarming op mazout of verwarming op gas, radiatoren of vloerverwarming. Ook ons aanbod in diensten gaat ver: van een eenvoudig situatieplan tot de meest complexe sturing van uw verwarmingsinstallatie, in nieuwbouw of renovatieprojecten. De rode draad door al onze werken is kwaliteit, zowel in het geleverde werk als in de gebruikte producten die stuk voor stuk voldoen aan de strengste normen. We zetten alles op alles om u van comfortabele warmte te voorzien, waar en wanneer u ook wilt.

verwarming
FAQ

FAQ OVER VERWARMINGSAUDITS

1. Wat is een verwarmingsaudit?

Bij een verwarmingsaudit onderzoekt de technicus het rendement van uw cv-installatie en of de grootte van uw verwarmingsketel overeenkomt met de verwarmingsbehoeften. Een regelmatige verwarmingsaudit voor verwarmingsinstallaties is verplicht voor eigenaars van een verwarmingstoestel dat ouder is dan 5 jaar, met een vermogen van meer dan 20 kW. 

Lees meer op de website van de Vlaamse Overheid.

 

2. Kan Muermans een verwarmingsaudit uitvoeren?

 

Zeker, als erkend technicus mogen wij een verwarmingsaudit bij u uitvoeren. Na deze verwarmingsaudit ontvangt u van ons een auditrapport met onder meer adviezen over het rendement, prestatie van uw verwarmingsinstallatie en besparingsmogelijkheden.

3. Hoe kan ik mij voorbereiden op een verwarmingsaudit?

Eerst en vooral moet uw verwarmingsinstallatie goed onderhouden zijn voordat de verwarmingsaudit kan plaatsvinden om eventuele verdere werken en kosten te vermijden.
Verder kan u het volgende klaar houden:

 • Het jaarlijkse verbruik van uw verwarmingsinstallatie

 
 
 • Het vermogen van uw ketel, af te lezen op het kentekenplaatje (indien geen kentekenplaatje aanwezig is, valt de ketel onder de oudste categorie tenzij de factuur van uw verwarmingsinstallatie het tegendeel bewijst)

 • Eventueel uw laatste onderhoudsattest of verbrandingsattest

4. Wat houdt een onderhoud van verwarming op gas in?

Bij het tweejaarlijks onderhoud van uw gasketel voeren we het volgende uit voordat we u een officieel onderhoudsattest en verbrandingsattest bezorgen:

 • We checken de waterstand van het reservoir

 • We voeren verplichte digitale metingen uit om de co-uitstoot te kennen

 • We controleren het rendement van uw gasketel

 • We demonteren en reinigen uw gasbrander, ontstoffen uw warmtewisselaar en de rest van toestel

 • We checken uw volledige installatie op gaslekken

 • We geven u graag advies op maat

5. Wat is CO en waarom is CO gevaarlijk?

 

CO staat voor koolstofmonoxide, een geurloos, reukloos, smaakloos en niet-irriterend gas dat vrijkomt bij de verbranding van hout, kolen, gas, mazout of andere brandstoffen. Dat maakt CO juist zo gevaarlijk. Ieder verwarmings- of warmwatertoestel kan een CO-vergiftiging veroorzaken. CO maakt jaarlijks duizenden slachtoffers, waarvan een honderdtal met dodelijke afloop.

6. Wat kan je doen om een CO-vergiftiging te vermijden?

Enkele basistips:

 • Zorg overal in huis voor voldoende verluchting (hierin geven wij u graag persoonlijk advies)

 • Laat uw warmwatertoestellen en verwarmingsinstallatie aansluiten door een erkende professional

 • Laat uw verwarmingsinstallatie en schoorsteen regelmatig onderhouden

 • Slaap niet in kamer waarin zich een waterverwarmer of mobiel verwarmingstoestel op gas of petroleum bevindt

7. Wat houdt een controle van een mazouttank in?

Bij een eerste controle van uw mazouttank moet een groene dop en overvulbeveiliging geplaatst worden om het overlopen bij het vullen te vermijden. Hierna is een controle van uw stookolietank verplicht om de 3 jaar. Een onderhoud van uw stookolietank kan enkel uitgevoerd worden door een erkende professional.

8. Wat gebeurt er precies bij een onderhoud van verwarming op mazout?

Indien u verwarmt op mazout, dan is een jaarlijks onderhoud van uw cv-installatie verplicht, samen met de schoorsteen. Hieronder valt de reiniging van de installatie, een rookgasanalyse, het afstellen van de brander een reiniging van de schoorsteen. Ook Muermans kan het onderhoud van uw verwarming op stookolie op zich nemen. Hierna overhandigen wij u een officieel attest.

LAAT DE PLAATSING, EEN HERSTELLING OF HET ONDERHOUD VAN UW VERWARMING OP GAS OF MAZOUT OVER AAN EEN ERKEND VAKMAN ALS MUERMANS. CONTACTEER ONS METEEN!

bottom of page