top of page

Installatie van ventilatie

Doeltreffend ventileren en warmte recupereren

MUERMANS: LEVERANCIER VAN VERSE LUCHT

Het isoleren van uw woning: u kunt er niet meer omheen met een steeds strenger wordende regelgeving. Maar dat is niet voldoende. Uw woning ventileren is daarom meer dan ooit noodzakelijk om vochtproblemen te vermijden en vervuilde lucht af te voeren. Dat kan door het openen van ramen en deuren, maar dit gaat bijvoorbeeld gepaard met warmteverlies. Dankzij een ventilatiesysteem krijgt uw woning voldoende verse lucht binnen, en geniet u van een maximum aan wooncomfort. Een ventilatiesysteem in nieuwbouw of bij grondige renovatie is trouwens verplicht sinds 2006. Muermans kan u hierbij helpen!

ventilatie
Meer weten?

4 OPLOSSINGEN VOOR EEN GEZOND BINNENKLIMAAT

 

Een degelijk ventilatiesysteem zorgt voor permanente ventilatie, met de aanvoer van verse lucht via droge ruimtes, zoals slaapkamer of woonkamer waarna de lucht verspreid wordt over uw volledige woning via tussenruimtes of doorstroomopeningen. De afvoer van vervuilde en vochtige lucht gebeurt dan weer via natte ruimtes, zoals de badkamer.

Er bestaan 4 soorten ventilatiesystemen die zorgen voor een permanente ventilatie:

Systeem B:

Verse, koude lucht wordt aangevoerd via ventilatoren. De afvoer gebeurt via roosters.

Systeem C:

Dit veelvuldig gebruikte en regelbare ventilatiesysteem voert vervuilde lucht juist mechanisch af, terwijl verse lucht natuurlijk wordt aangevoerd. Dit compacte ventilatiesysteem is makkelijk te integreren, waardoor de kostprijs beperkt blijft.

Systeem D:

Dit ventilatiesysteem zorgt voor de perfecte balans in de aan- en afvoer van lucht in huis. Balansventilatie in combinatie met energierecuperatie zorgt voor een maximum aan comfort en lagere energiekosten.

Systeem A:

Hierbij gebeurt de aan- en afvoer van lucht via roosters in vensters en muren. Zo verbruikt u geen elektriciteit om te ventileren, maar hebt u wel warmteverlies.

U DENKT ERAAN OM EEN VENTILATIESYSTEEM TE LATEN INSTALLEREN? DAN KOMT MUERMANS GRAAG BIJ U OVER DE VLOER. CONTACTEER ONS VOOR EEN OFFERTE OP MAAT!

bottom of page